• Waar staat Stichting Keurmerk Safecamp voor?

   Voor het stimuleren van een periodieke veiligheidskeuring in Stacaravans, Chalets en vakantiewoningen stelt Stichting Keurmerk Safecamp een complete keurmethode beschikbaar voor campings en technische bedrijven. Stichting Keurmerk Safecamp staat voor het bewaken van deze methode.

   Een camping is letterlijk een kleine wereld. Een andere wereld dan thuis. Een wereld met een campingbeheerder als Burgemeester en bewoners met ieder een eigen paleisje waarin het kampeergevoel wordt ervaren met gasflessen, vaak beperkt stroom en knusse gastoestellen. In alle vreugde wordt wel eens vergeten dat er in deze paleisjes serieuze risico’s schuilen. De verplaatsbare constructie van het verblijf moet licht van gewicht zijn en wordt veelal opgebouwd uit lichte, en dus brandbare, materialen. Tevens hebben, door het seizoensgebruik,  weersinvloeden een slechte werking op gasleidingen, gastoestellen en ventilatieroosters. Daarom is het zaak dat er periodiek een waakzaam oog toeziet op uw veiligheid.

   ….laat uw paleisjes geen ruïnes worden!

    

    

  • Wie voert de keuring uit?

   Stichting Keurmerk Safecamp is een keurmerk en voert zelf geen keuringen uit. Stichting Keurmerk Safecamp bewaakt de methode van veiligheidskeuringen in stacaravans, chalets en vakantiewoningen. De keuring zelf wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd keurbedrijf, een technisch installateur of de technische dienst van de camping. Stichting Keurmerk Safecamp verzorgt de opleiding tot keurmeester, biedt operationele ondersteuning en advies, beheert de digitale keurrapporten en bewaakt het keurproces kritisch met steekproeven.